1. Bestilling

 

Kun salg til virksomheder med registeret cvr-nummer. Alle priser er eksklusiv moms.

 

Præsentation af varer sammen med en pris på www.nowas.dk er ikke et bindende tilbud, men blot en opfordring til at gøre tilbud. Købers bestilling af varer fra www.nowas.dk udgør ikke en bindende accept, men derimod et bindende tilbud til NOWAS A/S om at købe varen på de oplyste vilkår. En bindende købsaftale med NOWAS A/S er først indgået, når NOWAS A/S accepterer det af køber afgivne tilbud.

 

NOWAS A/S har ret til at annullere eller standse leveringen af ordrer med omgående virkning hvis, men ikke begrænset til:

 

1. Et forfaldent beløb i henhold til en faktura ikke betales til tiden-

2. Der afgives urigtige eller vildledende oplysninger til NOWAS A/S

3. En købspris er fejlagtigt angivet

 

 

 

Er det ikke muligt for NOWAS at opretholde de oplyste vilkår på købers bestilling af varer på www.nowas.dk, vil køber blive kontaktet indenfor rimelig tid og få mulighed for at annullere bestilling eller skriftligt godkende opdaterede vilkår. 

 

Evt. miljø- eller emballageafgift er inkluderet i anførte priser. 

 

2. Betaling

 

Vi modtager gerne betaling med Dankort og VISA Dankort via Nets. Ved betaling med kreditkort trækkes beløbet først fra din konto når varen afsendes. Dette betyder samtidig, at varer i restordre ikke bliver faktureret, førend disse kan afsendes. Du kan også vælge at forudbetale til vores bankkonto. Når du har afgivet din ordre fremkommer vort bankkontonr. som du kan overføre beløbet til. Husk at angive dit ordrenr. som reference.

Faste kunder med kreditaftale kan også vælge at betale efter modtagelsen af produkterne. Ved denne procedure fremsendes faktura med betalingsfrist på senest 8 dage netto fra fakturadato. Ved for sen betaling tillægges renter samt rykkergebyrer. Offentlige kunder kan også vælge at betale via EAN. Det er kun offentlige institutioner og faste kunder med kreditaftale, som kan købe på kredit, og der vil blive foretaget en kreditvurdering og løbende kreditovervågning før fakturaudsendelsen.

 

Ændring i åben ordre hos NOWAS: En ordre kan som udgangspunkt ikke annulleres eller ændres så snart ordren er taget i behandling af lager hos NOWAS.

Evt. tillægsordre kan kun oprettes manuelt per telefon eller e-mail ifølge aftale med NOWAS, og der pålægges håndteringsgebyr på 39,- ekskl. moms.

 

 

3. Levering og fragt

 

Lagervarer, der bestilles inden kl. 12, afsendes 1-3 hverdage efter ordrebekræftelse. Hvis varen ikke er på lager, kan leveringstiden variere. Information herom vil blive givet pr. mail. Skaffevarer leveres efter nærmere aftale.* Bemærk ved faktura til forudbetaling påbegyndes ordren når betaling er registreret modtaget.

 

*Bemærk at der kan tilkomme yderligere fragtomkostning hvis en ordre ønskes delleveret. En bestilling hos NOWAS er som udgangspunkt samlet levering.

3.1 Leveringstidspunkt: 

Medmindre andet er skriftligt aftalt, er oplyste leveringstider fastsat efter bedste skøn. Kan leveringstidspunktet imidlertid ikke overholdes, vil NOWAS forsøge at reducere forsinkelsen i videst muligt omfang. NOWAS påtager sig dog intet ansvar for eventuelle forsinkelser. NOWAS fraskriver sig ethvert erstatningsansvar som følge af forsinkelsen.


3.2 Fragt til erhvervsadresse, webshop: 

Ordrer der afgives via webshop på over kr. 999,00 ekskl. moms leveres fragtfrit i Danmark.** Ordrer under den fragtfrie grænse pålægges et online fragtbeløb på kr. 58,00 ekskl. moms.

 

OBS! NOWAS forbeholder sig retten til at efterfakturere forsendelsesgebyr samt håndtering for levering til privatadresse hvis fragtmetode valgt under bestilling ikke stemmer overens med leveringsadresse.

 

 

Fragt til privat adresse, webshop: 

Ordrer der afgives via webshop på over kr. 999,00 ekskl. moms leveres fragtfrit i Danmark.** Ordrer under den fragtfrie grænse pålægges et online fragtbeløb på kr. 99,00 ekskl. moms.


3.3 Fragt & ekspedition til erhvervsadresse, øvrige: 

Ordrer der afgives via telefon og mail på minimum kr. 999,00 ekskl. moms leveres fragtfrit i Danmark.** Ordrer under den fragtfrie grænse pålægges fragtbeløb på kr. 58,00 ekskl. moms.

Alle ordrer som afgives via telefon og mail pålægges, i tillæg til evt. fragtbeløb, et håndteringsgebyr på 39,- ekskl. moms.

 

Fragt & ekspedition til privat adresse, øvrige: 

Ordrer der afgives via telefon og mail på minimum kr. 999,00 ekskl. moms leveres fragtfrit i Danmark.** Ordrer under den fragtfrie grænse pålægges fragtbeløb på kr. 99,00 ekskl. moms.

Alle ordrer som afgives via telefon og mail pålægges, i tillæg til evt. fragtbeløb, et håndteringsgebyr på 39,- ekskl. moms.** Enkelte produkter er undtaget fragtfri grænse, bl.a. er nogle produkter af større volumen (eksempelvis større vandtanke, trailere o.lign.) undtaget fragtfri levering. Der kan desuden forekomme ekstra gebyr ved levering til ikke-brofaste øer på enkelte produkter med større volumen eller produkter som skal håndteres som farlig gods.
Vi leverer også varer til andre lande, herunder Sverige, Norge, Grønland, Island og Færøerne. Her gælder andre betingelser for fragt. Kontakt os for nærmere information.

 

3.4 Fragt & ekspedition, forhandlere: 

Forhandlere har særskilt fragtaftale hos NOWAS.

 

 

3.5 Leveringssted:

Levering er som udgangspunkt til kantsten eller hoveddør. Hvis du bor i hus, vil fragtmanden levere til din hoveddør eller kantsten i stueplan. Hvis du bor i etageejendom vil der som udgangspunkt, og særligt ved større ordrer, blive leveret til kantstenen, dvs. døren til opgangen og ikke døren til din lejlighed. I visse tilfælde er det muligt at tilkøbe serviceydelser i forbindelse med leveringen.

 

Det er et krav, at du er på leveringsadressen i tidsrummet for levering. Er du ikke hjemme til at modtage din levering, kan der arrangeres en genlevering mod betaling af genleveringsomkostningerne. Mindre forsendelser som sendes med Postnord kan, ved forgæves levering på adressen, blive leveret til nærmeste postbutik til afhentning af modtager. Modtager vil modtage nærmere instruks fra Postnord for afhentning på mail eller sms.

Kan modtager ikke være til stede på leveringsadressen i tidsrummet for levering, så kan modtager vælge at udstede fuldmagt til at forsendelsen kan stilles uden kvittering for modtagelse. Dette kan tilvælges under bestilling - se nærmere vilkår for dette under punkt 3.7

 

 

3.6 Transportskade eller mangler i forsendelse: 

Reklamationer vedrørende transportskade eller mangler i forsendelser skal meddeles skriftligt indenfor 48 timer efter levering af forsendelsen. NOWAS forbeholder sig retten til at afvise sager der ikke overholder denne tidsfrist.

 

 

3.7 Betingelser for levering uden kvittering (Godkendes per ordre):

  • Ansvar for forsendelse overgår til modtager når forsendelsen er stillet på adressen. Modtager accepterer at påtage sig ansvaret for eventuel bortkomst eller beskadiget forsendelse.
  • NOWAS benytter sig af flere speditører. Derfor skal betingelser godkendes selvom modtager allerede er tilmeldt fuldmagtsaftale vedrørende levering uden kvittering hos en speditør.
  • Værdiforsendelser og forsendelser hvor NOWAS kræver modtagers kvittering kan ikke stilles uden kvittering. Modtager kontaktes af NOWAS inden afsendelse i disse tilfælde.
  • Speditør kan i visse tilfælde fravige dette ønske ud fra gældende betingelser. NOWAS kan ikke gøres ansvarlig for evt. forsinkelse i disse tilfælde.

 

3.8 Særlige omstændigheder ved levering

Speditører kan i visse tilfælde efterfakturerer gebyr for særlige omstændigheder ved levering. Det kan ekspempelvis være  indbæring aftalt med fragtmand på leveringstidspunkt eller levering til steder såsom militære anlæg, lufthavne, storcentre. Disse gebyrer viderefaktureres fra NOWAS til modtager.

 

 

4. Fortrydelse af køb

 

Som en service tilbyder NOWAS A/S dig som kunde 14 dages fortrydelsesret gældende fra tidspunktet hvor varen modtages. Benytter du dig af fortrydelsesretten, vil du få dine penge tilbage, når vi har modtaget varen og har haft lejlighed til at undersøge denne. Tilgodehavende for returnerede varer refunderes til betalingskort eller indsættes på konto, fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr. 95,00 ekskl. moms. For at kunne benytte fortrydelsesretten skal køber selv bære omkostningerne for at returnere varen. Varen skal være afleveret til Postnord eller anden fragtmand senest 14 dage efter købet. 

For at benytte fortrydelsesretten skal formularen "Fortrydelse af køb - Returnering af varer" være anvendt. Denne formular findes under Informationsfanen på hjemmesidens forside. Yderligere skal varen tilbageleveres i samme stand, som ved overdragelsen i ORIGINAL EMBALLAGE, da manglende emballage oftest medfører en forringelse af salgsværdien, og hvorfor De dermed også vil blive krediteret et tilsvarende mindre beløb svarende til den forringende salgsværdi. Hvis varen ikke tilbageleveres i samme stand, ansættes varen skønsmæssigt af NOWAS A/S ud fra en mulig salgsværdi.
 

Bemærk: Specielt hjemtagne varer - herunder skaffevarer og kundetilpassede produkter - tages ikke retur. 


Returvarer sendes til følgende adresse:


NOWAS A/S
Falstervej 1
DK- 9670 Løgstør

Mærk pakken "Retur" og vedlæg kopi af formularen "Returnering af varer", som dokumentation. Varer der returneres på efterkrav eller som sendes uden porto nægtes modtaget af NOWAS A/S.

 

Bemærk! Der er som udgangspunkt ikke fortrydelsesret til forhandlere.

 

OBS!

Såfremt modtagelse af varer nægtes på udleveringsstedet uden forudindgået aftale med NOWAS, eller varer returneres til NOWAS grundet manglende afhentning ved pakkeshop/fragtcentral, vil dette blive betragtet som en returordre til kreditering. Den faktiske fragtomkostning for retur til NOWAS modregnes kreditnotaen for de returnerede varer. Dette kommer udover det obligatoriske returgebyr på 95 kr. 

 

 

5. Reklamation

 

Køber har ret til at reklamere på en vare, der har fejl eller mangler, som var til stede da varen blev solgt. Reklamationer indgives via RMA formular som findes under fanen information på www.nowas.dk

Reklamationsretten gælder som standard 12 måneder fra køb* og omfatter fabrikations- og materialefejl. Reklamation skal indberettes indenfor 14 dage, efter at fejl eller mangel ved en vare er opdaget. Vær derfor omhyggelig med at efterse varen ved modtagelsen.

Reklamationsretten omfatter ikke sliddele og fejl eller mangler, der skyldes:

1.    Almindelig slitage

2.    Opbevaring, installation, brug eller vedligeholdelse i strid med Sælgers/produktets instruktioner eller almindelig praksis

3.    Reparation eller ændring udført af andre end Sælger

4.    Andre forhold som Sælger er uden ansvar for

 

Behandling af en indsendt reklamation:

Inden rimelig tid efter at NOWAS A/S har modtaget korrekt udfyldt RMA formular fra kunde og undersøgt kravet, meddeler NOWAS A/S køber, om fejlen eller manglen er omfattet af reklamationsretten.

NOWAS kan bede om yderligere information eller dokumentation under behandling af reklamationssagen. Køber må ikke bortskaffe eller smide defekt del ud før sagen er behandlet og afsluttet.

Køber skal umiddelbart ved anmodning sende defekte dele til NOWAS. (I original emballage hvis dette kræves) NOWAS forbeholder sig ret til kun at modtage den angiveligt defekte del. Køber bærer omkostningerne ved, og risikoen for dele under transport til NOWAS. Reklamationer indsendes franko og kun efter forudgående aftale.

Kopi af udfyldt RMA-formular skal vedlægges sendingen.

Bemærk at forventelige fejl og mangler, enten oplyst ved købet eller som følge af slid og ælde, ikke falder ind under reklamationsretten.

Hvis fejlen eller manglen er omfattet af reklamationsretten, vil NOWAS indenfor rimelig tid afhjælpe fejlen eller manglen ved at:

1.    Udskifte eller reparere defekte dele

2.    Sende dele til kunden med henblik på kundens egen udskiftning eller reparation

3.    Kreditere delens pris på købstidspunktet

 

*Produkter og ydelser med begrænset reklamationsret:

Der ydes begrænset reklamationsret på 6 måneder for elektriske pumper:

Elektriske pumper skal være forsynet med forfilter og sikring, (jf. manual) og ikke have været udsat ydre påvirkning af vand eller andre væsker, samt frost.

Der ydes reklamationsret på 12 måneder på batterier med disse forbehold:

Hvis der opstår fejl på batteriet indenfor reklamationsperioden (12 måneder fra køb), og dette skyldes en fabrikations- eller materialefejl, ombyttes batteriet uden beregning. Det er dog betinget af at batteriet ikke har været udsat for beskadigelser, misligholdelse eller ekstrem hård anvendelse.

Skulle det defekte batteri på nogen måde have forårsaget skader, på bil eller andre genstande er dækning af dette op til købers egen forsikring. Vær opmærksom på, at ved ekstrem brug, f.eks. ved brug i taxaer, på lastbiler med meget el-krævende ekstraudstyr** og ved anvendelse af et startbatteri i el-drift***, slides**** batteriet hurtigere. Det er ikke omfattet af reklamationsretten. Overladning***** eller sulfatering****** ødelægger batteriet hurtigere og er ikke omfattet af reklamationsret. 

Bemærk! Et batteri er at betragte som en sliddel, på lige fod med dæk, bremser etc.

Hvad betyder:

**Ekstraudstyr: Motorvarmer, satelitudstyr, audio-VCR udstyr, ekstra lygter, telefon, navigation, omformere, mm.

***El-drift: Når batteriet udsættes for mange op- og afladninger. Se "Slidt op"
****Slidt op: Mange op- og afladninger slider batteriet op. Ligesom dæk er der nogle "km" i batteriet, og dem kan man bruge på en kortere eller længere periode.
*****Overladning: Hvis generator eller oplader ikke regulerer ladespændingen, overbelastes batteriet, og pladerne bliver porøse, og batteriet slides op meget hurtigt.

******Sulfatering: Pladerne "ruster". Står batteriet for længe uden strøm, dækkes pladerne af sulfat, og batteriet kan ikke lades op. Når man sætter lader til, starter den med at lade det den kan, derefter falder ladestrømmen hurtigt, og man tror batteriet er opladet, men det er det ikke. 

 

Der ydes begrænset reklamationsret på 6 måneder på omvendt osmosemembraner:

Reklamationsperioden er begrænset på baggrund af at membraner kører under individuelle forhold, såsom vandkvalitet, ph værdi, vandtemperatur, kalkindhold etc. (jf. producentens dokumenter for garanti og krav) Membraner der sendes våde eller monteret skal idriftsættes inden for 10 dage efter afsendelse. Membraner der sendes tørre eller i original emballage påbegyndes reklamationsretten fra købstidspunkt, ikke fra Købers monteringsdato, da NOWAS A/S ikke kan dokumentere dette. Membraner der har været udsat for frost dækkes ikke af reklamationsret.

 

Der ydes begrænset reklamationsret på 6 måneder på vandslanger / PU slanger:

Reklamationsperioden er begrænset på baggrund af producenternes begrænsede reklamationsret. 

 

Der ydes 3 måneders reklamationsret på reparationer udført af NOWAS A/S

3 måneders reklamationsret er betinget af at disse ikke indbefatter nogle af ovenstående punkter under ”Produkter og ydelser med begrænset reklamationsret”.

 

Ved salg af brugt udstyr ydes der 3 måneders reklamationsret fra købstidspunkt.

 

Udvidet reklamationsret/garanti: Hvis et produkt måtte være omfattet af en tidsbestemt garanti, skal dette være udtrykkeligt specificeret som tillæg til reklamationsretten.

 

Erstatningskrav: Et erstatningskrav overfor NOWAS A/S kan ikke overstige fakturabeløbet for den solgte genstand, idet omfang andet ikke følger af dansk rets ufravigelige regler om produktansvar.

NOWAS A/S er under ingen omstændigheder ansvarlig for drifts-, tids-, avance- eller andre indirekte tab hos Køber eller Købers kunder eller andre brugere af NOWAS A/S produkter. Køber kan ikke kræve erstatning til dækning af de omkostninger, der måtte være ved nedtagelse og genmontering af de genstande eller installationer, hvori produktet måtte være installeret.

Køber og bruger henvises til at følge eventuelle brugsvejledninger, kataloger og brochurer, der eventuelt er leveret med produktet, eller til selv at indhente de nødvendige oplysninger om anvendelsesområdet samt korrekt anvendelsesmåde og løbende servicering af produktet. Køber bærer selv risikoen for, at sælgers leverance er egnet til formål, der er særligt gældende for Køber. NOWAS A/S er ikke ansvarlig for skader forvoldt af et produkt på fast ejendom eller løsøre, som indtræder, mens produktet er i Købers besiddelse.

NOWAS A/S forbeholder sig ejendomsretten til leverede varer indtil hele købesummen inklusive leveringsomkostninger samt eventuelle renter og omkostninger er betalt fuldt ud. Køber forpligter sig til at holde leverancen forsikret og skadefri indtil hele købesummen er lagt. Når købesummen er modtaget, overdrages ejendomsretten til kunden.

 


 

NOWAS A/S forbeholder sig ret til at opdatere og ændre gældende regler og betingelser.

Der tages forbehold for tastefejl, prisændringer, udsolgte varer, afgiftsændringer, leveringssvigt, valutaændringer og force majeure.