Tips og tricks – løbende vedligehold af højtryksanlæg og udstyr

Oprettet d.

Udstyr vil med tiden kunne gå i stykker, men med rigtig vedligeholdelse vil udstyret holde længere. Vi anbefaler altid at rengøre udstyret efter brug. F.eks. anbefales det at skylle overfladerenser efter brug. Ligeledes skal dyserne renses indimellem. Det gælder alle åbninger hvor der samler sig sand og snavs. Imprægneringssprøjten bør skylles igennem med vand efter brug, således der ikke står kemi i pumpe og slange. Ligeledes køres højtrykspumpe igennem med vand så der ikke står fx algemiddel i slanger og injektor i længere tid. Husk at oplade batteriet, så der altid er strøm på. Især ved brug af hotbox. Ved længere tids brug kan det være en fordel at tilslutte laderen, der vil fungere som strømforsyning til hotbox’en imens der arbejdes.

Andre ting man skal være opmærksom på:

Korrekt type brændstof – Bliver der anvendt E5 brændstof? Hvis der benyttes E10 brændstof, vil motoren kører ujævnt, da det forhøjet indhold af bioethanol i E10 brændstoffet kan medvirke til dannelse af kondens.

Skift oliefilter ved olieskift – Husk altid at skifte oliefilteret når der skiftes olie på anlægget. Det anbefales, at der skiftes olie og oliefilter for hver 100 timers brug, samt at motoren finindstilles i tomgang.

Tjek løbende for lækage – Tjek ind imellem, om der kan være opstået lækage fra anlægget, så det kan tages i opløbet.


Hos Nowas oplever vi følgende hyppigt opstået problemer:

Tilstoppet dyser – Dyserne renses, om nødvendigt skiftes de til nye dyser. (Nye dyser kan findes her)

Knækket KEW koblinger / Lanser der vælter - ny KEW kobling monteres. (KEW-koblinger kan findes her)

Ødelagt pakningssæt/swivel (rotorarm kører meget hurtigt rundt, så Pakningssæt/swivel kan gå i stykker hvis den rammer en sten eller lignende.) – I de fleste overfladerensere kan pakningssættet skiftes. Alternativt skal der købes en ny swivel. (Nye pakningssæt kan findes her)

Vi anbefaler at du har udvalgte reservedele til at ligge, i tilfælde af nedbrud på udstyr. Derved er du hurtigt videre med arbejdet og har minimal nedetid.

Kontakt os gerne for anbefaling af relevante reservedele og tilbehør til dit højtryksudstyr. Skulle uheldet være ude med din højtryksrenser, og har du brug for reparation? Eller skal du blot have service af dit system? Vi har landsdækkende servicebiler der kan hjælpe dig. Ring for pris. Eller bestil servicebesøg her.